Als administratie je zwakke plek is

Een eigen bedrijf is voor de meeste mensen een droom die uitkomt. Je doet datgene wat jou het beste afgaat; je levert een goed product af en daar krijg je voor betaald. Toch zijn er ondernemers die na een jaar of twee weer net zo snel afhaken. Het is niet zo dat de markt verzadigd is waardoor ze niet meer nodig zijn. De oorzaak van een bedrijf wat failliet gaat is doorgaans niet de ondernemer zelf. Je mag de reden zoeken bij de administratie die niet goed wordt gevoerd.

Debiteurenbeheer is een vak apart

Jij verricht de werkzaamheden en daar krijg je – als het goed is – voor betaald door je debiteuren. Je hebt er echter altijd van die klanten tussen zitten die het ook niet zo nauw nemen met de administratie. Ze betalen wel, maar lopen altijd een paar maanden achter de feiten aan. Jij hebt wel je vaste lasten en betalingsverplichtingen naar derden toe, dus dit is iets wat je niet kan gebruiken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor extern debiteurenbeheer. Dat is namelijk een vak apart, en jij weet als geen ander dat je werk aan de specialist moet overlaten voor het beste resultaat.

Richt je op datgene wat je graag doet

Op het moment dat jij besluit om het beheren van je debiteuren uit te besteden zal je zien dat de uitgave aan een externe specialist zichzelf weer net zo snel terugverdient. Jij bent geen tijd meer kwijt aan verhitte telefoontjes met nalatige debiteuren. Je kan je richten op je vak, en je onderneming met plezier runnen. Je zal zien dat je een bedrijf hebt wat solide is, en waar met plezier gewerkt wordt. Je klanten zijn ook gebaat bij extern debiteurenbeheer. Er wordt niet gedreigd met harde maatregelen, maar er wordt gewoon op een goede manier gefactureerd en aangemaand. Je behoudt je klanten en krijgt een gezonde bankrekening.