Gebruik je recht en neem een politieverhoor advocaat aan

Tijdens een politieverhoor kan het er verhit aan toe gaan. De politie is namelijk op bepaalde informatie uit en zal dit op allerlei manieren proberen uit je te krijgen. Daarnaast wordt alles wat je zegt en doet vastgelegd zodat het eventueel in de rechtszaak kan worden gebruikt. Als jij op een politieverhoor moet verschijnen, zal dit dus een zeer stressvolle aangelegenheid zijn. Het is onverstandig om hier onvoorbereid naar toe te gaan. Het proces verbaal dat wordt opgemaakt is namelijk bindend en zal lastig te veranderen zijn. Wat jij in dat geval nodig hebt is hulp bij een politieverhoor .

Waarom hulp?

Waarschijnlijk is de enige ervaring die je hebt met politieverhoren afkomstig van wat je hebt gezien op de televisie. In het echt gaat het er natuurlijk niet zo aan toe. Hetgeen je zegt kan letterlijk het verschil maken tussen een vrijspraak en een vonnis. De enige manier om je hier goed op voor te bereiden is door het inhuren van een specialist. En gelukkig is het tegenwoordig je recht om vertegenwoordiging in te schakelen van een advocaat. Deze zal je voor het verhoor kunnen vertellen wat je kunt verwachten en je vertellen wat je het beste wel en niet kunt zeggen. Tijdens het verhoor zorgt de advocaat dat de orde bewaard blijft en dat de politie geen suggestieve of agressieve vraagstelling hanteert. In het ergste geval kan de advocaat het verhoor beƫindigen, maar dit is niet vaak nodig.

Hoe vind je een advocaat?

Een goede advocaat kun je zelf aannemen, vanaf het moment dat je bent uitgenodigd voor het verhoor. Kies je een politieverhoor advocaat dan zal je een expert krijgen die van alle zaken rondom het verhoor op de hoogte is. Gelukkig hoeft dit niet veel te kosten en krijg je de optie Pro Deo te betalen. Wacht hier dus niet mee en zorg ervoor dat je voorbereid bent en een goed proces-verbaal achterlaat.