Kies een goede beveiliging tegen vallen

In veel bedrijven wordt regelmatig op verschillende hoogtes gewerkt. Dit kan bijvoorbeeld in een magazijn gebeuren waar de producten hoog boven elkaar gestapeld worden zodat dit zo min mogelijk ruimte inneemt. Als de werknemers naar boven gaan om producten te verplaatsen is het uitermate belangrijk dat ze dit op een veilige manier kunnen doen.

Bekijk de diverse veiligheidsproducten

Hiervoor kun je het beste zorgen dat ze valbeveiliging krijgen. Kijk voor alle producten die je daarvoor kopen kunt eens bij G4S valbeveiliging. Je kunt denken aan producten zoals veiligheidsharnassen, (reddings) lieren en valstoppen maar ook leef- en vanglijnen. Samen met diverse accessoires kun je deze producten gebruiken om je werknemers te garanderen dat ze veilig kunnen werken. Dit is ook bij wet verplicht in Nederland en zo voorkom je ook ongelukken.

Kenmerken van veiligheidsharnassen

Een veiligheidsharnas is te koop in verschillende maten, zowel voor volwassenen als kinderen. Ze worden gebruikt in bedrijven maar ook voor reddingsoperaties. Als je als reddingswerker bijvoorbeeld mensen uit een diepte wilt halen zorg je ervoor dat je zelf een dergelijk harnas draagt maar kun je dit ook gebruiken voor degene die je wilt helpen. Als je ervoor kiest een veiligheidsharnas te combineren met een veiligheidslijn met valstop kun je zelf veilig afdalen maar zorgt de stop er ook voor dat je, mocht er iets misgaan en je toch vallen, nooit heel erg diep valt omdat je val geblokkeerd wordt.

Koop wat geschikt is

Als je voor je bedrijf op zoek bent naar valbeveiliging maar niet goed weet wat het beste geschikt is kijk dan eerst goed wat er allemaal te koop is. Kom je er nog niet uit vraag dan om informatie. Naast de verkoop van allerlei veiligheidsproducten kun je bij G4S ook terecht voor advies over werksituaties en verlenen zij ook diensten die de veiligheid op de werkvloer ten goede komen.