Rijden onder invloed is levensgevaarlijk

Iedereen weet dat rijden onder invloed levensgevaarlijk is. Niet alleen voor de persoon die achter het stuur gaat zitten maar voor iedereen die ze met auto onderweg tegenkomen. Kom je bij het blazen boven de 0.8 promille uit dat gaat er een heel andere procedure van start waarbij je naast een uitspraak van de rechter ook met het Centraal Bureau Rijvaardigheid in aanraking komt, die een cursus en een onderzoek kan voorschrijven en , als blijkt dat je een zwaar alcohol probleem hebt, je rijbewijs ongeldig kan verklaren.

Aanhouding blessing in disguise

Aangehouden worden met (veel) te veel alcohol in je bloed is ook niet zomaar iets. Eigenlijk is het een blessing in disguise. Aangehouden worden is heel vervelend en kan vergaande consequenties hebben maar dronken betrokken raken bij een ongeluk met gewonden of misschien nog wel erger is iets dat je de rest van je leven meeneemt en waar anderen heel veel pijn en verdriet van hebben.

Aanhouding en dan?

Bij aanhouding en veel te veel alcohol in je bloed wordt je rijbewijs direct ingenomen. Je wordt geconfronteerd met forse kosten voor een opleiding bij het CBR en mogelijk ook een onderzoek door het CBR. Daarnaast gaat de rechter nog een boete opleggen. Maar de consequenties kunnen veel verder gaan. Heb je een baan of eigen bedrijf waar je een auto voor nodig hebt dan kun je je werk niet meer doen en kun je werkeloos raken of je bedrijf moeten beëindigen. De kosten kunnen zo hoog oplopen dat je in de financiële problemen komt.

Een daverende wake up call

Vaak is het aangehouden worden met veel te veel alcohol een daverende wake up call voor de persoon die het overkomt en speelt er op de achtergrond van alles mee. Het is verstandig om je te laten ondersteunen door een advocaat die deskundig is, bijvoorbeeld van www.strafrecht-advocaat.nl, om het verlies van een baan of het moeten beëindigen van je bedrijf als het even kan te voorkomen.